Εφαρμογή της οικιακής κομποστοποίησης από τον Δήμο Περιστερίου
{multithumb}
Η κομποστοποίηση είναι μια μέθοδος ανακύκλωσης των οργανικών απορριμμάτων κατά την οποία τα οργανικά σκουπίδια (φαγητά, φύλλα, χόρτα, κλαδιά, φρούτα, φλούδες, κ.λ.π.) μετατρέπονται σε εδαφοβελτιωτικό υψηλής ποιότητας.
Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται τα απορρίμματα που πηγαίνουν στις χωματερές, δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον και το τελικό προϊόν που προκύπτει μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εδαφοβελτιωτικό σε κήπους και καλλιέργειες.
Στον κάδο κομποστοποίησης (κήπου) μπορούμε να ρίξουμε:
· Οργανικά που έχουν άζωτο: Φρούτα και λαχανικά, Φρεσκοκομμένη χλόη (γκαζόν) και αγριόχορτα, Χλωρά κλαδέματα (πράσινα φύλλα), Υπολείμματα από καφέ και αφεψήματα, Τσόφλια αβγών, Φρέσκια κοπριά από κότες, αγελάδες, κουνέλια)
· Οργανικά που έχουν άνθρακα: Ξερά κλαδέματα με καφέ φύλλα, Ξεραμένη χλόη (γκαζόν) και αγριόχορτα, Χαρτί κουζίνας, Χαρτοπετσέτες, Άχυρο, Πριονίδι, Φλούδες κορμών, Στελέχη καλαμποκιού