Ο Δήμαρχος Α. Παχατουρίδης τίμησε τη νεαρή επιστήμονα Δρ. Γ. Σαλαντή
{multithumb}
Στη σύγχρονη Περιστεριώτισσα, που έχει αποφασιστικό λόγο και ρόλο, γιατί έχει η ίδια τη γνώση, τη διαίσθηση και τη διορατικότητα, που απαιτεί η νέα εποχή, αφιέρωσε ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης τον εορτασμό της ημέρας της γυναίκας.
Στις 8 Μαρτίου 2011, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Πολιτιστικό -Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχιακού Μεγάρου, ο Δήμαρχος τίμησε όλες τις γυναίκες, στο πρόσωπο της συμπολίτισσας, Δρ. Γεωργίας Σαλαντή.
Ο κ. Παχατουρίδης τόνισε ότι: «Η σύγχρονη Περιστεριώτισσα, που με την παρουσία της και με την δύναμη του μυαλού της συν-καθορίζει τον κόσμο που θα ζήσουμε, η πόλη μας δικαιούται να είναι υπερήφανη».
Από την πλευρά της, η κα. Σαλαντή ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο γι' αυτήν τη μεγάλη τιμή στο πρόσωπό της και αναφέρθηκε στα όμορφα μαθητικά της χρόνια, που πέρασε στην πόλη του Περιστερίου.
Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τη συμπαράστασή τους, την οικογένειά της και τους εκπαιδευτικούς, που τη βοήθησαν να αναπτύξει αυτήν την επιστημονική δραστηριότητα.
Την εκδήλωση άνοιξε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου υπογραμμίζοντας ότι: «Το σύγχρονο Περιστέρι έχει ανθρώπους, που το βοηθούν να πετά όλο και ψηλότερα. Αποδεικνύει ότι τα σχολεία της πόλης και οι πανάξιοι δάσκαλοι ετοιμάζουν και διαμορφώνουν ελεύθερους ανθρώπους, γνήσιες προσωπικότητες, μεγάλους επιστήμονες».
Ακολούθησε η προβολή ενός βίντεο για την νεαρή Περιστεριώτισσα επιστήμονα και ομιλίες από τη δασκάλα της Ιωάννα Παπαγεωργίου και την Καθηγήτρια Βιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών Φωτεινή Στυλιανοπούλου.
Η Δρ. Γεωργία Σαλαντή γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Περιστέρι και φοίτησε στα σχολεία της πόλης. Το 2010 τιμήθηκε με το βραβείο LOREAL-UNESCO για τις γυναίκες στις βιοεπιστήμες.
Η Δρ. Γεωργία Σαλαντή είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών (1999). Έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Βιοστατιστική και Επιδημιολογία από το Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (2000) και είναι διδάκτωρ του Τμήματος Μαθηματικών, Επιστήμης Υπολογιστών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Μονάχου (2003). Εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Medical Research Council στο Cambridge (2003-2006). Σήμερα εργάζεται ως Λέκτορας στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η έρευνά της αφορά στην ανάπτυξη πρωτοποριακών στατιστικών μοντέλων για τη σύνθεση πληροφορίας από ιατρικά πειράματα και στη μεθοδολογία σύγκρισης, αξιολόγησης και ιεράρχησης της αποτελεσματικότητας των ιατρικών παρεμβάσεων.
Η πρόσφατη ερευνητική δραστηριότητά της σε μοντέλα μετά-ανάλυσης για τη σύγκριση της αποτελεσματικότητας πολλαπλών φαρμακευτικών αγωγών χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.