Έκθεση ζωγραφικής του Περιστεριώτη Αλέξανδρου Κοντέλλη


antidhmarxos_tsiwtas.jpgΙδιαίτερο ενδιαφέρον για τους φίλους της ζωγραφικής παρουσίασε η έκθεση του Περιστεριώτη Αλέξανδρου Κοντέλλη «Ένας ΔΙ-άσημος Ζωγράφος», που φιλοξενήθηκε από 27 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2010 στον ειδικό εκθεσιακό χώρο του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου.

Κατά την επίσκεψή της, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου ευχαρίστησε τον κ. Κοντέλλη για την απόφασή του να εκθέσει τα έργα του στην πόλη του.

Επιπλέον η κα. Τσιώτα τόνισε ότι η πολιτιστική αναγέννηση του Περιστερίου είναι εμφανής και πολυσχιδής, δίνοντας διεξόδους έκφρασης και αποτύπωσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας και ανησυχίας όλων των πολιτών.

Σήμερα χιλιάδες Περιστεριώτες συμμετέχουν ενεργά σ' όλα τα επίπεδα πολιτισμού της πόλης μας, μέσα στα δημοτικά εργαστήρια δημιουργίας  (χορού, θεάτρου, ζωγραφικής, φωτογραφίας, χειροτεχνίας κλπ.).

Όσον αφορά τον κ. Κοντέλλη, που παρουσίασε τα έργα του, είναι ένας ζωγράφος με ξεχωριστό ταλέντο, του αρέσει το Αρχιτεκτονικό, το Οικοδομικό και Μηχανολογικό σχέδιο. Ήταν βιοτέχνης στο χώρο της μεταξοτυπίας, στην οποία κατασκεύαζε από τις μακέτες έως και τα τελάρα. Είχε δημιουργήσει εκατοντάδες σχέδια, από λουλούδια, τοπία και προσωπογραφίες, που του αρέσουν περισσότερο.

Αποφάσισε να εκθέσει τα έργα του στην πόλη του Περιστερίου και εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατούριδη και την κα. Τσιώτα, που στηρίζουν πολύ τους καλλιτέχνες.

ekthesh.jpg