Βιωματικό σεμινάριο για γονείς παιδιών κάθε ηλικίας

Στο πλαίσιο της υλοποίησης των δράσεών του, το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό», διοργανώνει εκ νέου Βιωματικό Σεμινάριο το οποίο απευθύνεται σε γονείς παιδιών κάθε ηλικίας.

Ο θεσμός της οικογένειας και ειδικότερα ο τρόπος με τον οποίο οι γονείς διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους, η ποιότητα των συναισθηματικών τους σχέσεων, καθώς και η οριοθέτηση και η θέσπιση κανόνων, καθιστούν τον ρόλο του γονέα ως ενός από τους πιο δύσκολους και απαιτητικούς στην κοινωνία μας.

Στόχος του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι η επεξεργασία θεμάτων σχετικών με τη ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου, τη βελτίωση των οικογενειακών σχέσεων και της επικοινωνίας μεταξύ γονιών και παιδιών, τη διαχείριση του άγχους στη οικογένεια καθώς και ενημέρωση για τους παράγοντες που επηρεάζουν τη χρήση ουσιών και άλλες επικίνδυνες συμπεριφορές.

Το σεμινάριο θα διεξάγεται σε εβδομαδιαία βάση, ημέρα Τρίτη και ώρα 18.30 - 20.30 στο χώρο του Οδοιπορικού, Κρυστάλλη 49, Περιστέρι. Οι συναντήσεις της ομάδας θα ξεκινήσουν την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010 και θα διαρκέσουν μέχρι τον Απρίλιο του 2011.

Τον συντονισμό της ομάδας έχει ο κ. Χρήστος Κυριακάκος, Ψυχολόγος, Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Οδοιπορικού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην γραμματεία του Κέντρου (τηλ. 210-5786888, Δευτέρα - Παρασκευή 9.30- 13.30).