Μια εικαστική πρόταση του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη


syskepsh.jpg«Η συνάντηση» ένα σύνολο γλυπτών

στην κεντρική πλατεία του Περιστερίου

Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνονται οι κατασκευαστικές εργασίες της νέας κεντρικής πλατείας του Δήμου Περιστερίου, η οποία θα αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη και μια «όαση» πράσινη για τους πολίτες. 


 

Το αξιοσημείωτο είναι ότι την κεντρική πλατεία του Περιστερίου θα κοσμεί ένα σύνολο γλυπτών, πάνω σε μια βάση ενός μουσικού οργάνου, συνολικού εμβαδού 16x8 μέτρων, που ήδη έχει κατασκευαστεί πλησίον της Λεωφόρου Παναγή Τσαλδάρη και ανάμεσα στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο και τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελίστριας».

Για να εξετάσουν όλες τις λεπτομέρειες, λίγες ημέρες πριν την εγκατάσταση των έργων τέχνης, στις 5 Οκτωβρίου 2010 και στον εργοταξιακό χώρο της νέας πλατείας βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης και ο γνωστός Γλύπτης Βαγγέλης Μουστάκας, μαζί με τους υπεύθυνους Αρχιτέκτονες, Πολιτικούς Μηχανικούς και Εργοδηγούς της «Αττικό Μετρό».

Ο κ. Παχατουρίδης εξέφρασε ανοικτά τις ευχαριστίες του προς την «Αττικό Μετρό», που υιοθέτησε αυτήν την εικαστική του πρόταση. Σήμερα, μετά από ενάμιση χρόνο από την ολοκλήρωσή τους, τα γλυπτά έργα του κ. Μουστάκα, θα τοποθετηθούν στο κεντρικότερο σημείο της πόλης μας. Σημείο συνάντησης των Περιστεριωτών και όλων των επισκεπτών, όπου θα λειτουργήσει σύντομα ο νέος σταθμός Μετρό.

Τα τέσσερα γλυπτά, σύμφωνα με το δημιουργό τους, θα συμβολίζουν τη συνάντηση των πολιτών με την τέχνη και θα αποτελούν μια εικαστική συνέχεια της πλατείας του «Ισορροπιστή», που βρίσκεται στη διασταύρωση Π. Τσαλδάρη και Ραβινέ. 

Τα σχήματα των γλυπτών του κ. Μουστάκα χαρακτηρίζονται από μία αεροδυναμική και ποιητική διάθεση, που επικοινωνεί, μέσα από ποικίλους εναλλακτικούς τρόπους, με το περιβάλλον.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η νέα πλατεία των δώδεκα χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, θα είναι η μεγαλύτερη σ' ολόκληρη την Αττική και σε αισθητική αντίληψη, από τις πιο σύγχρονες της Ευρώπης.

glypths.jpg